3. Tanoda program

3. HEFOP-2.1.9-08/1.-2008-06-0047/1.0 sz. pályázati program – BÁTONYTERENYEI TANODA VAKÁCIÓ

 

Projekt megvalósításának kezdete és vége: 2008. július 29. - 2008.augusztus 09.

Támogatás összege: 9.091.100,-Ft

Összefoglaló a projektről:

Meghívásos pályázaton sikerült részt vennünk, és Balatonmáriafürdőn 64 gyermeket táboroztatni a Mária Hotelben.

Nagy izgalommal készültünk a gyerekkel együtt az utazásra.  Nálunk csak a szülők izgultak jobban, és mikor az indulás reggelén megérkezett értünk a két nagy busz az Iskola úti parkolóba, akkor megilletődve szálltunk fel a buszra. Begyűjtöttük az orvosi igazolásokat, az esetleges gyógyszereket, és neki vágtunk a hosszú útnak.

Bár 8 éve dolgozunk együtt a gyerekekkel, és minden nyáron tartottunk tábort, de ilyen hosszú útra még nem vállalkoztunk.

Útközben Hatvanban és Székesfehérváron álltunk meg. Nagyon meleg szép napunk volt az utazáshoz. Az érkezés és ebéd után gyorsan elhelyezkedtünk, majd egy rövid megbeszélés után irány a Balaton. Olyan szerencsések voltunk, hogy a szállodából, egyből a parton voltunk.   A gyerekek nagyon élvezték a fürdést, a vízibiciklizést.

Este aztán átbeszéltük a következő napok programját. Minden délelőtt tanulással telt el.  Reggeli után három kiscsoportban dolgoztunk. Önismereti, kommunikációs, identitás tudaterősítő foglalkozások, problémamegoldó gyakorlatok megoldásával telt ebédig az idő.

Ebéd után aztán egy kis szabadprogram és utána fürdés, napozás, lubickolás volt a program.

Minden este vacsora után még együtt töltöttük az időt. Járt nálunk a Karaván Művészeti Egyesület színházi társulata. Volt filmvetítés, egész napos Keszthelyi kirándulás, hajókázással a Balatonon, és egész esetét megtöltő kézműves és játékműhely is. Ebben az időszakban volt a Holocaust megemlékezés. Mi is megtartottuk.  Közösen emlékeztünk az áldozatokra.

Gyorsan teltek a napok.  Nagyon jól éreztük magunkat. Reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk egy meghívásos pályázat keretében a Tanodába járó gyerekekkel együtt utazni, ahol más a világ, ahol gondtalanul gyerek lehet a gyerek.